Nasdaq koerst weer boven de 4000 punten

Voor het eerst sinds twee maanden is de Nasdaq de grens van vierduizend punten gepasseerd. De Dow Jones moest opnieuw inleveren, terwijl de Nasdaq Composite Index z'n opmars voortzette met een plus van 0,6 procent, ofwel ruim 23 punten.

Toch koerst de Nasdaq nog steeds 20 procent onder het record van maart, toen de index rond de 5048 punten schommelde.
De bank Goldman Sachs, die veel Internet-bedrijven van startgeld voorziet, moest ondanks positieve kwartaalcijfers toch ruim 2,70 dollar inleveren en koerste aan het slot op 89 dollar. Beter verging het de technologiefondsen zelf. Vooral Microsoft mocht zich gelukkig prijzen met een plus van 1,25 dollar naar 74,95 dollar, ondanks het feit dat rechter Thomas Penfield Jackson de antitrustzaak van Microsoft rechtstreeks naar het hooggerechtshof heeft gestuurd. Hij wil zo het hof van beroep vermijden, want daardoor zouden de juridische procedures rond de mogelijke opsplitsing van Microsoft jaren in beslag nemen. Ook Oracle deed goede zaken. De databasegigant steeg met 1,35 dollar naar ruim 86 dollar, nog voordat bekend werd dat Oracle over het laatste kwartaal een winst per aandeel had geboekt van 0,31 dollar.
Ook de halfgeleider-markt scoorde in de plus op de Nasdaq, met als koploper Intel dat ruim 1,70 dollar in de plus noteerde en sloot op ruim 138,30 dollar. Volgens Intel vertoont de PC-markt een sterkere groei dan eerder was verwacht. De andere chipmakers, zoals National Semiconductor, profiteerden volop mee van deze positieve ontwikkelingen.
Het was niet voor iedereen feest op de Nasdaq. Gadzoox Networks, dat hardware en software maakt voor de opslag van data in netwerksystemen, viel ruim 6,90 dollar terug naar 13,60 dollar. Het bedrijf maakte bekend een lagere kwartaalwinst te hebben geboekt dan over dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable