Nasdaq onder invloed van mistige stemming

Het was een dag van winstnemingen op de Nasdaq, waardoor de schermenbeurs weer eens belandde onder de vierduizend punten, namelijk 126 punten lager op 3937. Op de Amerikaanse effectenbeurzen hangt een nogal mistig klimaat.

Beleggers kijken gespannen toe wat de Federal Reserve (FED) volgende week zal beslissen over een eventuele nieuwe renteverhoging.
Op dit moment vertoont de Amerikaanse economie al enige tekenen van afkoeling, maar het uiteindelijke effect op de winstcijfers van de ondernemingen is nog onduidelijk. Mocht de Nasdaq blijven doorkwakkelen en de FED beslissen om de rente niet te verhogen, dan zou deze beslissing wel eens een impuls voor de koersontwikkeling kunnen betekenen.
Voor de meeste techfondsen was het slikken geblazen. Zo verloor Oracle bijna 6 procent, terwijl Cisco en Sun Microsystems elk 4 procent inleverden. Ook Microsoft, dat toch waardering oogstte met de introductie van zijn nieuwe Internet-strategie, verloor tachtig dollarcent en sloot op 79,90.
Voor Internet-fondsen was er ook al weinig reden tot juichen. De complete Dow Jones Composite Internet Index viel terug met 3,4 procent, terwijl Internet-portaal Yahoo terugviel met 11,20 dollar naar 131,70 dollar. Amazon verloor bijna 6 procent. Lycos daarentegen zag de koers met bijna vijf dollar stijgen nadat een Chase H&Q een hogere 'rating' voor het Internet-bedrijf had afgegeven.
Voor de halfgeleidersector was het een dag van inleveren. Intel viel bijna vijf dollar terug naar 134,10 dollar. Micron Technology verloor 4,75 dollar en eindigde op 86 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable