Twijfels Londen vertragen beursfusie

De fusie tussen de aandelenbeurzen van Londen, Frankfurt en Nasdaq Europe loopt waarschijnlijk vertraging op omdat een grote groep aandeelhouders van de Londense beurs meer tijd wil om de voorstellen te bestuderen. Intern praat de Londen Stock Exchange (LSE) volgens ingewijden al over een alternatief: de banden aanhalen met Nasdaq.

The Independent dat de voor september geplande beslissende aandeelhoudersvergadering 'wel eens uitgesteld zou kunnen worden'. De Association of Private Client Investment Managers and Stockbrokers (Apcims) stuurde maandag een brief naar Cruickshank met het verzoek voorlopig nog geen datum te prikken voor de buitengewone aandeelhoudersvergadering. Apcims vertegenwoordigd 180 vooral kleinere bedrijven die op de LSE handelen en is goed voor ongeveer honderd van de 298 stemmen tijdens de aandeelhoudersvergadering. Omdat 75 procent van de aandeelhouders akkoord moet gaan met de fusie, vormt Apcims een blok waar Cruickshank niet omheen kan.
Ingewijden bij de LSE menen dat de fusie allerminst een gelopen race is omdat vooral de kleinere commissionairs er te weinig voordelen in zien. Mochten de plannen stuklopen, dan ligt er al een alternatief klaar in de vorm met een nauwe samenwerking met alleen Nasdaq.
Het heikelste punt voor de fusie lijkt de regulering van de handel; volgens de woordvoerder van Apcims een slangenkuil. Cruickshank zei inThe Independent dat regelgeving buiten de competentie van de beurzen ligt, en dat hij dus niet kan garanderen dat op dit punt alles is geregeld in september. De toezichthouders zouden druk met elkaar in overleg zijn. "We kunnen alleen proberen het proces te beïnvloeden", aldus Cruickshank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.