Xircom versterkt positie met allianties

Xircom Europe, producent van mobiele data-toegangsoplossingen, kondigt een aantal samenwerkingsverbanden en een overname aan. Hiermee wil het bedrijf zich positioneren als unieke aanbieder van 'draadloze technologie'-oplossingen.

Xircom neemt Omnipoint Technologies (OTI) over van Voicestream Wireless Corporation. Dit voegt producten en technologieën op GSM- en Gprs-gebied (General Packet Radio Services) toe aan Xircoms productielijn. Verder krijgt Voicestream een minderheidsbelang in Xircom en neemt het zitting in de Raad van Bestuur.
Daarnaast zegt Xircom de belangrijkste leverancier te worden van Bluetooth-data-toegangsproducten voor Ericsson. De concerns bundelen hun krachten bij het ontwikkelen van geavanceerde draadloze, mobiele datacommunicatie-oplossingen.
Samen met Cisco gaat Xircom draadloze lan-producten leveren. Deze producten moeten worden gebruikt in notebooks en handheld PC's voor draadloze toegang tot bedrijfsnetwerken voor mobiele gebruikers. Draadloze lan's bieden voordelen op het gebied van flexibiliteit, kosten, toepassingen en draadloze netwerktoegang.
"Deze allianties met de marktleiders voor draadloze communicatie en de overname van OTI zijn kernonderdelen van onze strategie", jubelt zegt Dirk Gates, voorzitter, president en ceo van Xircom. De overname van OTI en de alliantie met Voicestream geven het bedrijf een opening naar de markt met wereldwijd meer dan 360 miljoen GSM-gebruikers. Door deze overeenkomsten kunnen mobiele gebruikers verbinding krijgen met huis- of kantoornetwerken met snelheden tot 115 Kbps. De technologie die uit deze samenwerking voortkomt, ondersteunt mobiele gebruikers die op zoek zijn naar oplossingen voor draadloze wan-datatoegang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable