Micron ziet winst explosief stijgen

Micron Technology, de grootste producent van geheugenchips in de Verenigde Staten, ziet de winst in zijn derde kwartaal sterk stijgen. Kostenbeheersing en een efficiënter productieproces gecombineerd met een sterk toenemende vraag naar geheugen door hardware-fabrikanten liggen ten grondslag aan deze sterke stijging.

PC-fabrikanten stoppen meer geheugen in de computers die ze tegenwoordig fabriceren, omdat applicaties meer geheugen nodig hebben. Ook serverfabrikanten nemen meer geheugen af, omdat de huidige websites om servers met een grote geheugencapaciteit vragen. Micron heeft zijn productieproces verbeterd, zodat het schakelingen van 0,15 micron aan kan in plaats van 0,18 micron. Hierdoor passen er meer chips op een wafel, hetgeen de kosten drukt.
Analisten schatten de winst van Micron op 0,34 dollarcent per aandeel. Het aandeel kwam ver boven deze verwachting uit met 0,47 dollarcent per aandeel. De omzet verdubbelde van 863,8 miljoen dollar naar 1,79 miljard dollar. Het bedrijf wil het productie-aantal van veertigduizend wafels opschroeven tot achter in de veertigduizend begin volgend jaar. Het concern verwacht namelijk dat de afname van geheugenchips blijft stijgen de komende tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.