Neerwaartse lijn van Corel zet door

De verliezen in het tweede kwartaal hebben het Canadese Corel in de gevarenzone gebracht. Onduidelijk is hoe de softwarefabrikant zijn penibele financiële situatie gaat verbeteren.

In het tweede kwartaal van dit fiscale jaar leed Corel een verlies van 23,6 miljoen dollar. De omzet bedroeg in deze periode 36,6 miljoen dollar. Het tweede kwartaal van het vorige fiscale jaar boekte Corel nog een winst van 9,7 miljoen bij een omzet van 70,5 miljoen. Het verlies is bijna een verdubbeling ten opzichte van het verlies over het eerste kwartaal van dit jaar, dat bij een omzet van 44,1 miljoen uitkwam op 12,4 miljoen dollar.
Corel wil geen duidelijkheid geven over een mogelijk herstel. Het bedrijf beroept zich op een 'stille periode' tijdens onderhandelingen over financieel herstel. Ondanks die radiostilte voorspelde ceo Michael Cowpland wel dat zijn bedrijf in het vierde kwartaal weer winst maakt. Gevraagd naar de manier waarop Corel dit hoopt te bereiken, kwalificeert een Canadese woordvoerder van Corel Cowplands uitspraak als 'ongelukkig', zonder details te geven over de plannen.
Het Nederlandse kantoor van Corel, gevestigd in Hoofddorp, hult zich eveneens in stilzwijgen over de gang van zaken. De lokale vestigingen krijgen vanuit Ottawa weinig speelruimte. De Linux-strategie van Corel heeft een gevoelige klap gekregen door het afketsen van de acquisitie van Inprise/Borland, in mei. De voorgenomen vorming van een Linux-bolwerk is daarmee van de baan. Het niet doorgaan van de overname heeft ook financiële gevolgen. Corel kan geen gebruik maken van de financiële reserves van Inprise, en heeft een verlies van een miljoen dollar moeten afboeken wegens gemaakte kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.