Citrix-topmensen weg na slechte resultaten

Een aantal topfunctionarissen van het Amerikaanse Citrix Systems neemt per direct ontslag. Het betreft de chairman annex oprichter Ed Iacobucci en director Michael Brown. Ook de huidige chief executive officer Mark Templeton verliest zijn functie, maar blijft aan als president en director.

Roger Roberts, ceo van 1990 tot 1998, volgt Iacobucci op en wordt ook ceo tot een opvolger voor Templeton is gevonden. Aanleiding voor deze personele wijzigingen zijn de eerder bekendgemaakte tegenvallende financiële resultaten.
Citrix - dat zich onder meer bezighoudt met de verkoop van besturingssystemen voor Microsoft-servers - maakte op 12 juni bekend dat de winst over het tweede kwartaal de helft zal bedragen van wat analisten eerder hadden verwacht. Citrix gaat nu uit van een winst per aandeel van negen tot elf dollarcent. Analisten op Wallstreet waren eerder uitgegaan van een winst per aandeel van 21 dollarcent.
Naar aanleiding van de winstwaarschuwing van Citrix hebben aandeelhouders van de softwareproducent het bedrijf ervan beschuldigd te hebben gelogen over de financiële stand van zaken en de groeiperspectieven. Zij hebben het advocatenkantoor Cauley & Geller LLP in de arm genomen om hun gelijk te halen. Volgens de juristen zou de directie van Citrix geweten hebben van de verslechterende financiële situatie, maar dit tegenover de aandeelhouders verzwegen hebben.
Het aandeel Citrix daalde afgelopen vrijdag met 18 procent tot 18,69 dollar, nadat het na de winstwaarschuwing op 12 juni al 46 procent had moeten prijsgeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.