NCR investeert in Western Digitals Sagetree

De producent van systemen voor datapakhuizen NCR steekt tien miljoen dollar in Sagetree in ruil voor een minderheidsaandeel in het jonge softwarebedrijf. Waarschijnlijk zal Sagetree zich op termijn volledig afsplitsen van diskdrive-fabrikant Western Digital.

Dit alles maakt Sagetree bekend kort na de lancering van de Sagequest softwaresuite voor analyse van grote gegevensbestanden.
Sagetree was ooit een afdeling die interne informatiestromen analyseerde binnen Western Digital. Dit bedrijf is nog steeds aandeelhouder, maar met de komst van NCR is de deur opengezet voor nieuwe aandeelhouders. Waarschijnlijk zal Western Digital zijn aandeel tussen anderhalf tot twee jaar zelfs helemaal vervreemden.
Sagetree verwacht voor 2001 een omzet van tussen de vijf- en zeven miljoen dollar, waarbij het bedrijf rode cijfers zal schrijven. De onderneming richt zich vooral op het grootbedrijf, met als belangrijkste doelgroepenhightech bedrijven en producenten van auto's en andere motorvoertuigen. In de toekomst wil Sagetree zich ook richten op het middenbedrijf. Ook wil het internationaliseren, waarbij de wereldwijde aanwezigheid van NCR wellicht van pas kan komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable