TIE probeert noodlijdende AND over te nemen

TIE brengt deze week een openbaar bod uit op alle aandelen van AND. Over de prijs en de wijze van financiering praat TIE nog deze week met de overnamekandidaat.

Al langere tijd doen geruchten de ronde dat het beursgenoteerde softwarebedrijf TIE de noodlijdende elektronische uitgever AND wil kopen. Over de motieven voor de koop en het te voeren beleid wil het softwarebedrijf binnen zeven dagen overleg plegen met de directie van AND.
Gisteren liet TIE weten dat met de technologie van AND en de b2b-software (business-to-business) van TIE 'talloze veelgevraagde e-commercie toepassingen mogelijk zijn'. De overname zal naar verwachting geen ontslagen bij AND tot gevolg hebben.
Het van oorsprong Duitse Distefora toonde eerder al interesse in met name de inhoud van AND's databestanden, om daarmee zijn elektronische navigatiesystemen uit te bouwen. Distefora wilde na overname van AND de technologiedivisie weer verkopen. TIE ging daarom met Distefora om tafel zitten om tot een overeenkomst te komen. Dat duurde echter te lang, zo geeft bestuursvoorzitter Raman van TIE aan. Daarom besloot hij een bod te gaan doen op heel AND. Wellicht dat nu bij een geslaagde overname Distefora de gewenste AND-onderdelen kan kopen of in licentie krijgen van TIE.
AND International Publishers kwam twee maanden geleden opnieuw met rode jaarcijfers. Het verlies over 1999 bedroeg 16,3 miljoen gulden, tegen 2,8 miljoen in 1998. De omzet steeg van wel, van 61,7 miljoen naar 74,9 miljoen. Het bedrijf wilde geen voorspellingen doen voor dit jaar, maar kondigde wel aan dat de kosten met minstens 7,7 miljoen gulden omlaag moeten. Vorig jaar stegen de personeelskosten sterk van 35,2- naar 44 miljoen. Het bedrijf verplaatste daartoe al een deel van de activiteiten naar Ierland en India, waar de lonen lager zijn.
Het Rotterdamse concern houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van diensten voor data- en handelsverkeer via Internet en mobiele communicatie. Internet-toepassingen zijn nu goed voor 4 procent van de omzet. Het bedrijf wil dat verder uitbreiden. De onderneming zelf gaf gisteren geen commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.