Fusie MCI Worldcom en Sprint lijkt afgeketst

De fusie tussen de Amerikaanse telecomgiganten MCI Worldcom en Sprint is zo goed als van de baan. Zowel de Amerikaanse als de Europese overheid zijn tegen.

Het Amerikaanse ministerie van justitie heeft de twee bedrijven gisteren laten weten naar de rechter te stappen om de fusie te blokkeren. De concerns zullen nu op korte termijn besluiten wat ze gaan doen. Het opgeven van de fusie ligt het meest voor de hand, omdat de twee ook in Europa het rode licht wacht.
Het Amerikaanse ministerie van justitie concludeert na een half jaar onderzoek dat de combinatie te veel macht zou krijgen bij de lange-afstandsgesprekken en op Internet. Sprint zei gisteren teleurgesteld te zijn dat het niet is gelukt Washington ervan te overtuigen dat een fusie de concurrentie juist zou bevorderen.
Ook in Brussel leven grote bezwaren, zo maakte EU-commissaris Monti voor mededingingszaken afgelopen maandag al bekend in deFinancial Times. De Europese Unie vreest dat het nieuwe bedrijf te veel macht krijgt op de Europese Internet-markt. Vorige week bood MCI Worldcom daarom aan om alle Internet-activiteiten van Sprint af te stoten, maar Monti maakte duidelijk dat dit voor Brussel niet genoeg is.
De twee bedrijven besloten in oktober tot de fusie. MCI Worldcom bood toen 129 miljard dollar in aandelen, destijds een recordbedrag. Worldcom kocht in 1997 al concurrent MCI voor 37 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable