OT2000 levert Versatel miljoenenorders op

Versatel heeft gisteren voor ruim zes miljoen gulden aan overheidsorders binnengehaald in het kader van het project Overheidstelefonie 2000 (OT2000).

Dit bedrag kan de komende weken nog oplopen, zodra alle betrokken overheidsinstanties hun keuze bekend hebben gemaakt. De overheid is het project OT2000 gestart om zelf mee te profiteren van de geliberaliseerde telecommarkt. Bij OT2000 beslissen ongeveer 250 ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen en andere overheidsorganen met wie ze in zee gaan voor hun vaste telefonie, mobiele telefonie en internationale bestemmingen.
Voor ieder onderdeel zijn twee leveranciers geselecteerd. Versatel is geselecteerd voor de internationale verbindingen. Het kreeg daardoor een order van 6,1 miljoen gulden aan internationaal telefoonverkeer. De komende weken vallen de besluiten over de andere verbindingen. Elke overheidsinstelling verbindt zich voor minimaal drie jaar aan een aanbieder.
De consument maakt overigens tot nu toe nauwelijks gebruik van de prijsvoordelen die te behalen zijn met de komst van meer aanbieders op de telecommarkt, zo constateerde onlangs telecom-toezichthouder Opta. De waarschijnlijkste verklaring is dat de consument denkt dat de voordelen te klein zijn voor de extra moeite die hij ervoor moet doen. Hij moet bijvoorbeeld als regel nog een extra nummer intoetsen voordat hij het eigenlijke telefoonnummer kan draaien. Bovendien vertrouwen veel consumenten de nieuwe aanbieders niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable