In afwachting VS-rente opent AEX licht hoger

Hoewel, net als alle andere beurzen, ook de AEX in afwachting is van het Amerikaanse rentebesluit vanavond, steeg de belangrijkste index op het Amsterdamse Damrak.

Om kwart over elf vanmorgen stond de AEX op 684,45 punten, een stijging van 1,04 procent. Gisteren sloot de AEX met 0,37 procent licht lager op 683,41 punten.
Grote winnaars vanmorgen waren Endemol en UPC, die respectievelijk 4,8 procent en 1 procent stegen, terwijl Asml, KPN en Versatel moesten inleveren tussen de 2 en 0,1 procent.
Internet-geldschieter Newconomy, genoteerd aan de Euro.NM 'babybeurs', steeg bijna 4 procent op 15,70 euro, nadat het aankondigde zijn belang in Smarthaven uit te breiden van 14 naar 20 procent. Een ander 'Newconomy-bedrijf' TIE wil de elektronische uitgever AND overnemen. De laatste zegt hierover na te denken, maar TIE wil voor het weekeind een beslissing doordrukken.
Versatel zakte in door de slechte stemming onder alle telecomfondsen, onder meer door de op handen zijnde dure Umts-veiling. Wel kreeg de operator orders met een waarde van meer dan 6,1 miljoen gulden aan overheidsopdrachten. Nog meer nieuws uit telecomland: AT&T, de grootste telco van de VS, zal indirect eigenaar worden van zowel UPC-dochter Chello als Exite@Home. Een fusie laat zich makkelijk raden, zo lijkt het.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.