ICT-fondsen op AEX blijven in mineur

Het Amerikaanse besluit om de rente ongemoeid te laten, laat de AEX koud. Rond 12 uur stond de AEX op 675 punten, een daling van maar liefst 7,86%. Vooral de technologiefondsen moeten het ontgelden.

Asml (-1,96% op 46,24 euro) en UPC (-1,79 op 29,71) hebben te lijden onder winstnemingen, terwijl Philips 2,2% daalde tot 50,70 euro. Voorbeurs maakte de vanouds gloeilampenfabriek in het zuiden des lands bekend dat het 57% van de aandelen in het Amerikaanse Medquist heeft verworven voor 1,2 miljard dollar.
Vandaag houdt Baan Comapny zijn buitengewone aandeelhoudersvergadering over de eventuele overname door het Britse Invensys. Een groep aandeelhouders, verenigd in de Stichting Baaninvestors onder leiding van E. Sonneveldt probeert de overname te blokkeren. In de financiële sector hebben Rabobank en ABN-Amro hun aandelen in Dutchtone's Internet-dochter Euronet verkocht aan France Télécom voor 56 miljoen euro. Later zal ook de mobiele divisie van Dutchtone worden verkocht door beide banken voor 166,5 miljoen euro. Verder heeft Fortisbank de Nederlandse Anton van Rossum benoemd tot zijn bestuursvoorzitter.
De negatieve trend in de ICT-sector zal nog wel even doorzetten, vanwege het aanhoudende nieuws over World Online en de dure investeringen in de telecommunicatie aan de vooravond van de Umts-veiling, die naar verwachting circa 20 miljard gulden opbrengt Te duur voor de beleggers en zij zoeken voor de zomer wellicht hun heil in veilige fondsen als Koninklijke Olie en Heineken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-29T00:00:00.000Z Frits Njio