Rente blijft onveranderd: Nasdaq stijgt 2%

Na sluiting van de Wall Streetbeurzen in New York, bleek dat de beslissing van de Fed om de rentetarieven ongemoeid te laten op 6,5% vooral een positive invloed heeft gehad op de technologierijke Nasdaq-index, die 2% hoger sloot op 3940 punten.

De Dow Jones index kwam echter nauwelijks van zijn plaats en eindigde 0,22% hoger op 10.527 punten. Grote winnaar was het telecomconcern Worldcom, dat maar liefst 13,07% duurder werd op het nieuws, dat de fusie met Sprint definitief is afgeketst nadat de eurocommissaris van Mededingingszaken Monti zich hierover negatief had uitgelaten. Ook de Amerikaanse Justitie heeft Worldcom gedreigd met een proces tegen de fusie. Verder wil de telecomreus zijn activiteiten in de langeafstandstelefonie voor particulieren afstoten.
In deslipstream dikten grote ICT-bedrijven als Cisco, Apple, Hewlett-Packard, Dell en Sun Microsystems gemiddeld tussen 2-5% aan. Yahoo daalde echter met 1,89% na zijn aankondiging, dat het voor 428 miljoen dollar alle aandelen van eGroups heeft gekocht. De aan de Dow Jones genoteerde giganten Intel en Microsoft kwamen amper van hun plaats.
De Fed heeft overigens medegedeeld dat er mogelijk later dit jaar nog wel een renteverhoging komt als de Amerikaanse economie weer aansterkt en de inflatie dreigt op te lopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-29T00:00:00.000Z Frits Njio