Wall Street in regen van winstwaarschuwingen

Een regen van winstwaarschuwingen door giganten als Unisys, SCM Microsystems en Deltek Systems zorgde ervoor dat de Nasdaqindex 2,1% moest prijsgeven op 3856 punten. De Dowe Jonesindex ging mee in de slipstream en sloot 1,6% lager op 10.398.04 punten.

De breder georiënteerde S&P 500 index verloor ook 12,4 punten en sloot op 1442,39 punten. Ook andere ICT -ondsen als Oracle, Cisco, Sun en IBM verloren ieder zo'n 2-3 dollar. De kroon spande echter computerproducenten Hewlett-Packard, die 4 dollar moest prijsgeven en na een verlaagd analistenadvies werd ook Compaq 3� dollar goedkoper. Net als overigens Apple en Gateway. Tenslotte deed ook Qualcomm een stapje terug na een verlaagd analistenadvies.
In de telecommarkt gooide Ericsson-directeur Kurt Hellstrom de knuppel in het hoendehok door te waarschuwen dat de groei wel eens uit de mobiele telefonie zou kunnen gaan. Ook de op handen zijnde dure Umts derde generatie mobiele frequentieveilingen in diverse Europese landen deden de telco's de das om. Behalve Ericsson zelf met een verlies van 1 dollar verloor het Finse Nokia met ruim 2 dollar nog het meest, maar ook Motorola moest terrein prijsgeven.
Ondanks het besluit van de Fed de rente ongemoeid te laten, was er nieuwe rentevrees als gevolg van de gestegen consumentencijfers en stijgende inflatie. Positief voor Europa is, dat de koers van de euro ten opzichte van de dollar in stijgende lijn is gekomen en momenteel ruim 0,95 cent tegen de dollar noteert. Met een lang weekend voor de Amerikaanse deur hebben veel beleggers winst genomen, zo vatte een Newyorkse analist de stemming samen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Frits Njio