Telecom-aandelen sterk in beweging

Rond het middaguur noteerde de AEX 0,17 procent lager op 670,94 punten bij relatief lage omzetten. Dat duidt op een rustig dagje, en er is niet veel bedrijvennieuws.

De Midkap zit ook in de plus met 0,52 procent op 649,07 punten. Vooral de ict-fondsen reageerden positief op de hogere slotstand van de Newyorkse Nasdaq afgelopen vrijdag met 2,3 procent op 3966 punten. Philips kwam met het nieuws dat het een Aziatische partner zoekt voor productie van mobiele telefoons en steeg 0,32 procent op 49,75 euro. Hiermee probeert het bedrijf een inhaalslag te maken op zijn rivalen Ericsson, Siemens en Nokia.
In de telecom sector zit echter veel beweging in afwachting van de Umts-veiling in Nederland vanaf donderdag 6 juli. Hierin dingen acht bedrijven mee naar vijf frequenties. KPN dikte 1,74 procent aan op 46,85 euro. Ook Libertel en Versatel zitten duidelijk in de plus. Naast de vijf grote landelijke aanbieders KPN, Libertel, Dutchtone, Telfort, Ben en Versatel doen ook het Hongkongse Hutchinson Telecom en het Zweedse NTL mee. De laatste is nog niet actief in de mobiele sector en zoekt naarstig naar een mobiele partner. Versatel zegt niet genoeg middelen te hebben om zelfstandig aan de Umts-veiling mee te doen. Volgens minister Gerrit Zalm (Financiën) zal de veiling zo'n twintig miljard gulden in de staatskas brengen.
Verder zit UPC met 6,03 procent in de min op 27,39 euro, omdat de besprekingen over een belang van 10 procent in UPC's Internet-dochter Chello en het Britse Telewest zijn afgeketst. CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) maakte voorts de consumentencijfers over de maand juni bekend. Hieruit blijkt dat het vertrouwen in de economie onveranderd groot blijft. Sterker nog: het optimisme is zelfs iets gestegen ten opzichte van vorig jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.