Telecom leidt Japanse Nikkei naar boven

De belangrijkste beurzen in Azië zijn over het algemeen in de plus gesloten. De Japanse Nikkei-index maakte een sprongetje van 1,2 procent op 17.614,66 punten.

Grote winnaars op de Nikkei waren de telecombedrijven. NTT werd 5 procent duurder toen het aankondigde lagere tarieven te zullen berekenen aan zijn concurrenten op zijn lokale netwerk. Japan Telecom steeg met 3,7 procent. De mobiele gigant NTT Docomo, partner van KPN Mobile, mocht 2,4 procent bij zijn aandelenkoers optellen.
Ook elektronica-concerns Sony en Tokyu stegen met respectievelijk 3,3 en 7,6 procent. Sony praat met Matsushita en Toshiba over mogelijke samenwerking op het gebied van digitale satelliet-verbindingen. Tokio is in afwachting van de uitkomsten van het zogenaamde 'tankan'-rapport, dat het zakelijk sentiment in Japan weergeeft en een goede graadmeter vormt voor de economische toestand in het land van de rijzende zon.
De telecomfondsen in Hongkong zorgden er echter voor dat de Hangseng-index 0,5 procent inzakte op 16.078,77 punten. China Mobile werd 2,5 procent goedkoper. CTT Telecom moest 1 procent prijsgeven. De Singaporese Straits Times-index steeg met 1,7 procent tot 2072,61 punten, aangevoerd door chipbakker Chartered Semiconductor.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.