Wall Street wacht macro-economische data af

Wall Street sloot gisteravond iets hoger. Eigenlijk was het een halve handelsdag, en hadden veel Amerikanen al vrij in verband met Independence Day vandaag.

De Ict-schermenbeurs Nasdaq dikte 0,6 procent aan op 3991,19 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,1 procent pluste op 10.560,67 punten. Vooral de Amerikaanse telecom beleefde genoeglijke uurtjes.
SBC Communications werd 7 procent duurder na het nieuws dat het zijn aandeel van 7 procent in het Hongaarse Matav heeft verkocht aan Deutsche Telekom voor 2,2 miljard dollar. Ook zat Sprint in de lift met 6,7 procent door de geruchten dat het eveneens zou kunnen worden overgenomen door Deutsche Telekom voor maar liefst 110 miljard dollar. Overigens heeft de Amerikaanse Senaat al hiertegen geprotesteerd, want Deutsche Telekom is nog steeds voor 55 procent in handen van de Duitse staat. De Amerikaanse wet verbiedt dat een buitenlandse overheid voor meer dan 25 procent deelneemt in een (particulier) Amerikaans bedrijf. Volgens een uitspraak van DT-ceo Ron Sommer is zijn concern overigens ook geïnteresseerd in overname van KPN-partner Qwest, die onlangs de overname van US West afrondde.
Verder is Wall Street vooral in afwachting van nieuwe macro-economische cijfers over werkgelegenheid, werkloosheid en loonontwikkeling, die later deze week bekendgemaakt worden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-04T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.