Overname Eidos door Infogrames nadert

De gesprekken tussen Eidos en Infogrames over een overname worden concreter. Het Franse bedrijf zou bijna 1,1 miljard dollar willen betalen voor de spellenmaker.

Het lukt Eidos, beroemd geworden door Tomb Raider-heldin Lara Croft, maar niet om spellen te maken die soepel draaien op de nieuwste generaties spelcomputers, zoals Sony, Nintendo, Sega en Microsoft hebben gelanceerd of nog gaan introduceren. Dat kost geld: de kerstverkoop viel nogal tegen, zo maakte Eidos in januari al bekend. In maart volgde de bekendmaking dat de gamers Eidos links laten liggen omdat ze spellen willen die ze op de Playstation 2 of Dreamcast kunnen spelen. Half juni volgde een derde winstwaarschuwing. Van de bijna dertien pond die het aandeel in december nog noteerde, was gisteren amper vijf pond over.
Infogrames zou bereid zijn zeven pond per aandeel te betalen. Analisten verwachten dat de Fransen nog minstens een paar weken nodig hebben voor een officieel bod. Het grote probleem is dat Eidos staat of valt met zijn personeel, en dat er een manier moet worden bedacht om de succesvolle spellenmakers ook aan het nieuwe bedrijf te binden.
Behalve Infogrames circuleert ook de naam van Microsoft. Microsoft komt volgend jaar met de X-box, een eigen spelcomputer. Eidos is bezig spellen te ontwikkelen die daarop te spelen zijn. Overigens ontwikkelt Eidos momenteel ook tien titels voor Playstation 2, die een doorslaand succes is. Verder is de naam van Electronic Arts gevallen als mogelijke koper.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.