Nasdaq blijft nog in jubelstemming

Donderdagavond is de Amerikaanse technobeurs Nasdaq 1,84 procent hoger gesloten op 4174,82 punten. De Dow Jones-index deed het rustiger aan.

Deze index steeg met 0,1 procent tot 10788,71 punten. Door de positieve kwartaalcijfers zette Internetportal Yahoo! gisteren deupturn in. Het fonds steeg 1,9 procent na zijn rally van 18,4 procent afgelopen woensdag. In de slipstream nam Yahoo! ook zijn branchegenoten Double Click en Juniper Networkd mee met stijgingen van respectievelijk 15,6 en 11,5 procent.
Klapper van de dag het B2B softwarehuis Ariba, dat maar liefst 26,6 procent de lucht in sprong. De aan de Dow genoteerde fondsen deden het ook goed. Chips- en mobieltjes-producent Motorola steeg 10,2 procent nadat het zijn winst met 91 procent zag stijgen over het tweede kwartaal tot 515 miljoen dollar.
Hewlett-Packard dikte 5,2 procent aan. Cisco Intel, Oracle, Sun Microsystems plusten alle met respectievelijk 2,1-, 1,3-, 1,3-, en 0,5 procent. De trend is positief voor de ict, maar de vraag is voor welke tech. Goed kans maken de glasvezeltechnologieen, waaronder optica, breedband en Radio Frequency. De markt vraagt om steeds meer bandbreedte voor sneller Internetten en dataverkeer. Maar ook de telecomsector doet het goed. Na het definitief afblazen van hun fusie steeg Worldcom met 7,4 procent en Sprint met 1,9 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.