ING nog geen Baandelen naar Invensys

Invensys maakte vrijdagmiddag bekend, dat het zijn bod op alle uitstaande aandelen Baan verlengt tot 25 juli. Voorts zal het zijn bod van 2,85 euro niet verhogen.

Op dit moment zegt Invensys 58 procent van de aandelen in bezit te hebben, waarvan 33 procent is aangemeld door aandeelhouders. De resterende 25 procent is verkregen door beursaankopen. Ondanks de smeekbeden van Invensys in de landelijks dagbladen om toch vooral hun stukken aan te melden, heeft ING Bank zijn 5 procent Baandeel nog steeds niet aangemeld. Waarschijnlijk had de bank gehoopt, dat Invensys alsnog zijn bod zou verhogen. Zowel analisten als de VEB (Vereniging van Effectenbezitters) verwachten echter dat ING zijn belang uiteindelijk wel zal aanmelden.
Ook de stichting Baaninvestors, die zegt 19,6 procent van de Baandelen te vertegenwoordigen heeft zijn stukken niet aangemeld. Invensys moet 95 procent van de aandelen in handen zien te krijgen. Als de Brit zich mocht terugtrekken, dan zit Baan met 200 miljoen euro verliezen en gaat failliet. De verwachting is dat Invensys het zover niet zal laten komen en toch nog - na 25 juli - met een verhoging van het bod komt.
Op de AEX werd de handel in Baan hervat en noteert het inmiddels 0.09 procent hoger op 2,70 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.