JDS Uniphase koopt SDL voor 41 miljard

De Amerikaanse producent van optische netwerken JDS Uniphase neemt SDL over voor 41 miljard dollar. JDS betaalt de vangst van deze grote vis geheel in aandelen. Voor ieder SDL-aandeel krijgt de aandeelhouder 3,8 JDS-aandelen.

Aandeelhouders en de mededingingsautoriteiten moeten dedeal nog goedkeuren. Interessant detail is dat Philips nog een aandeel van 3 procent heeft in JDS Uniphase. Eerder dit jaar verkocht Philips 20 procent van zijn JDS-pakket voor ruim 450 miljoen euro. Vorige maand nam JDS nog branchegenoot E-tek Dynamics over voor 20,4 miljard dollar.
JDS Uniphase, op zijn beurt resultaat van de fusie tussen JDS Fitel en Uniphase vorig jaar, haalt met SDL de fel begeerde schaalgrootte in huis om te kunnen concurreren met zijn rivalen Alcatel, Nortel en Lucent op de Amerikaanse markt. "Vooral de groei van Internet en de vraag naar meer bandbreedte via de glasvezelkabel heeft de overname versneld", aldus JDS ceo Jozef Straus. "Hiermee kunnen we onze klanten voorzien van de innovatiefste en technologisch geavanceerdste producten voor de volgende generatie flexibelehigh capacity optische netwerken."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-11T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.