Winstwaarschuwingen uit VS vallen mee

Volgens Amerikaanse analisten vallen de recente winstwaarschuwingen over het tweede kwartaal wel mee. Volgens het bureau First Call is het waarschijnlijk dat de vooraankondigingen minder negatief zullen zijn dan gewoonlijk.

Het aantal winstwaarschuwingen staat momenteel op 217. De eindscore zal waarschijnlijk onder die van 370 vorig jaar blijven liggen. Toch komen nog genoeg bedrijven met slecht nieuws naar buiten.
Compuware bijvoorbeeld is teleurgesteld in zijn eerste kwartaalcijfers, die het 18 juli zal vrijgeven. In plaats van een verwachte stijging van 15 procent per aandeel, zal het bedrijf slechts 7 tot 9 procent groei per aandeel noteren. De omzet zal rond vijfhonderd miljoen dollar liggen, zo verwacht Compuware.
Ook Brio Technology heeft te kampen met tegenvallende cijfers over zijn eerste kwartaal. Het meldde tegen de marktverwachting in een omzetstijging van 20 procent tot 33 miljoen dollar. De verliezen liepen op tot 4,5 miljoen dollar, vergeleken met 1,5 miljoen dollar verlies over dezelfde periode vorig jaar. Brio is er volgens ceo Yorgen Edholm niet in geslaagd voldoende contracten te sluiten. "Bedrijven zijn voorzichtiger in het toewijzen van budgetten aan e-commercie ontwikkelingen."
Terugkijkend over het eerste halfjaar kan worden geconstateerd dat het meeste geld voor e-commercie en ict-projecten reeds is opgegaan aan de millennium-bug vóór de eeuwwisseling. Sommige bedrijven hebben maar meteen ook hun complete systeem gerenoveerd of vervangen, waardoor de hand even op de knip blijft voor omvangrijke ict-projecten. Dit kan echter over het tweede halfjaar veranderen.
 
Frits Njio

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.