ING verkiest aftrek boven Baan-behoud

ING Bank is vooralsnog niet van plan om zijn 5,9 procent in Baan over te doen aan Invensys. Volgens insiders zou ING meer baat hebben bij een faillissement.

De bank zou dan ongeveer 250 miljoen euro belastingaftrek genieten op zijn verliespost van 800 miljoen euro. Gaat de overname door Invensys door, dan zou het ING-belang slechts 100 miljoen euro opbrengen en verliest het maar liefst 700 miljoen euro.
Invensys had afgelopen week bij het verstrijken van de aanmeldingstermijn 58 procent van de 95 procent vereiste aandelen in handen voor 762 miljoen euro. Invensys heeft zijn aanmeldingstermijn tot 25 juli verlengd en is met Baan een grote advertentiecampagne in de dagbladen gestart om de resterende 42 procent alsnog in handen te krijgen. Het is voor Invensys vijf voor twaalf: als de deal niet doorgaat, dan kampt het met een verliespost van 450 miljoen gulden. ING en de door oprichter Ernst Sonneveldt geïnitieerde stichting Baaninvestors, die 19,6 procent van de aandelen zegt te vertegenwoordigen, rekenen er eigenlijk op, dat de Britse overnamekandidaat zijn bod zal verhogen. En dan worden deze stukken waarschijnlijk wel aangemeld.
ING was niet bereikbaar voor commentaar.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-17T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.