KPNQwest ziet verlies en omzet verdubbelen

KPNQwest, de combinatie van KPN Telecom en het Amerikaanse Qwest, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies moeten boeken van 30,2 miljoen euro.

Dat is bijna twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar, toen een verlies werd genoteerd van 15,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op een verlies van 26,6 miljoen euro. Dat komt overeen met de minst positieve verwachtingen van analisten.
De omzet groeide echter fors in het tweede kwartaal, tot 105,7 miljoen euro. Dat is 137 procent meer dan de 44,5 miljoen euro in het tweede kwartaal van 1999. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2000 bedroeg de omzetgroei 34 procent.
KPNQwest wijt de toenemende verliezen aan de dure investeringen in de uitbreiding van het glasvezelnetwerk, de kosten van overnames van nieuwe bedrijven en de marketingkosten van nieuwe diensten.
KPNQwest bestaat pas sinds april vorig jaar. Daarom lijkt het in eerste instantie vreemd dat het bedrijf vergelijkingen weet te trekken met de cijfers van een jaar geleden. Daarvoor was dan ook een kleine kunstgreep nodig. Om de ontwikkeling van het resultaat te kunnen tonen, heeft de onderneming de resultaten van de KPN- en Qwest-onderdelen die zijn opgegaan in KPNQwestpro forma tegenover de vandaag gepubliceerde gezamenlijke cijfers gezet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.