Recordbedrag technologie-overnames Europa

In de eerste helft van dit jaar hebben technologiebedrijven in Europa voor een recordbedrag aan acquisities gedaan.

Voor maar liefst 629,2 miljard dollar hebben ze in de eerste zes maanden van 2000 bij elkaar gekocht. Dat is 35 procent meer dan in de eerste helft van 1999. Vooral de telecommunicatiebedrijven die voorheen in overheidshanden waren, zoals Deutsche Telekom, France Telecom, het Spaanse Telefónica en de Nederlandse KPN, hebben zich danig geroerd op de overnamemarkt. Vier van de vijf grootste Europese overnames vonden plaats op de telecom-markt.
Ook het aantal overnames is enorm toegenomen. Van januari tot en met juni 2000 zijn 1277 overnames aangekondigd. In hetgehele jaar 1999 waren dat er 1558. De meest overnames vonden plaats in de software- en service-sector, waar 532 acquisities werden gepleegd. Dat is ruim 120 procent meer dan een jaar eerder. Qua aantal blijft de telecom-sector daar flink op achter, met 239 deals. Maar wat betreft de bedragen die met deze overnames zijn gemoeid, is de telecommunicatiebranche zoals gezegd de absolute koploper.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.