AMD profiteert van sterke vraag naar chips

Dankzij de aanhoudend groeiende vraag naar chips gaat het AMD voor de wind. Het concern behaalt in het tweede kwartaal een resultaatstijging met 38 procent.

De omzet van de Amerikaanse chipmaker steeg naar 1,17 miljard dollar, een verdubbeling vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De nettowinst over het tweede kwartaal bedroeg 207 miljoen dollar. Daarmee heeft AMD het verlies van 172,5 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar meer dan goed gemaakt.
"AMD heeft opnieuw een erg goed kwartaal laten zien, dankzij de sterk gestegen verkopen in onze twee belangrijkste productcategorieën: processoren en de flashgeheugen-onderdelen", aldus topman Hector de J. Ruiz. Volgens het concern blijft de vraag naar AMD-processoren sterk toenemen. De gecombineerde verkoop van de AMD's zevende generatie chips - de Athlon- en Duron-processoren - nam toe met 52 procent naar meer dan 1,8 miljoen eenheden. Daarmee heeft volgens Ruiz het concern zijn eerder gestelde doel bereikt.
Voor het volgende kwartaal verwacht AMD opnieuw een hogere omzet. Het chipconcern verwacht dat de verkoop van de Athlon- en Duron-chips in het derde kwartaal zal stijgen naar 3,6 miljoen eenheden, en in het vierde kwartaal naar 7,2 miljoen eenheden, hetgeen tot een hogere omzet in de chipdivisies moet leiden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.