Corel krijgt nieuwe financiële injectie

Corel krijgt opnieuw kapitaal van zijn financiële weldoener Canaccord Capital om de wankele financiële basis te versterken.

Inmiddels heeft de softwareleverancier met Linux-ambities driekwart van zijn in mei geleverde financiële reddingspakket ter waarde van 19,96 miljoen dollar opgesoupeerd. Volgens Canaccord is er geen sprake van dat het bij Corel om een probleembedrijf gaat. Er is volgens de geldgever alleen sprake geweest van teveel uitgaven. Corel zal zeker overleven, aldus Canaccord, maar het bedrijf wilde absoluut niets kwijt over de hoeveelheid geld waarmee het dit keer over de brug komt.
Dat hangt volgens de kapitaalverschaffer af van de hoeveelheid investeerders en de minimalisering van het risico dat deze investeerders bij hun kapitaalinjectie lopen. Ook bij de voorgaande financieringsvoorziening aan Corel was het minimaliseren van het risico een van de belangrijkste voorwaarden. Daarmee kon Canaccord ook de Canadese beursautoriteiten over de streep trekken om zijn regels op dit terrein te veranderen.
De financiering van Canaccord is voor Corel van levensbelang. De softwareleverancier verwacht dat zijn kwartaalresultaten sterk zullen fluctueren door de terugvallende omzetten uit licenties. Eigenlijk heeft Corel een rigoureus herstel nodig, maar het ontvangen én uitvoeren van orders in hetzelfde kwartaal is voor elk bedrijf een moeilijk te bereiken doel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.