IBM presteert volgens verwachtingen

De resultaten van IBM over het tweede kwartaal verlopen volgens het verwachtingspatroon. De omzet viel met 1,2 procent terug naar 21,65 miljard dollar.

De winst bleef ongeveer op gelijk peil. IBM verklaart de trage omzetontwikkeling door de teruglopende verkoop vanwege de millennium-wisseling en de noodzakelijke investeringen voor het opwaarderen van enkele van zijn producten. Zo ondervindt IBM al enige tijd problemen met zijn AS/400-lijn. Daardoor liep de omzet uit deze belangrijke hardwarelijn terug met 23 procent. Ook de verkoop van de S/390 verliep trager dan verwacht.
Niet alleen in de middelgrote systemen heeft IBM te kampen met problemen. Ook ondervindt Big Blue tegenvallers in zijn PC- en serverlijn, omdat een deel van zijn Thinkpad-laptops en Netfinity-servers niet kunnen worden verkocht door een gebrek aan onderdelen van sommige IBM-leveranciers. Dit is een van de redenen waarom IBM een terugval in omzet van 69 miljoen dollar moest incasseren binnen de Personal Systems Group.
IBM denkt onder andere via kostenreducties het resultaat in het volgende kwartaal aanzienlijk te kunnen opschroeven. Met de 2000-dip en de herstructureringsproblemen achter de rug, hoopt Big Blue dan weer hogere omzetgroei-cijfers te kunnen noteren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.