Beursgang Wanadoo blijkt een succes

De gisteren ter beurs gegane isp (Internet service provider) Wanadoo is tijdens zijn eerste beursdag 10 procent stegen tot 21,30 euro.

De inschrijving op de aandelen was zestien keer overtekend. Uitgiftekoers aan de Parijse beurs geïntroduceerde Internet-dochter van France Telecom was negentien euro per aandeel. Hiermee werd Wanadoo gewaardeerd op 20,8 miljard euro en haalt het 1,9 miljard euro op. De honderd miljoen uitgegeven aandelen vormen bijna 10 procent van alle aandelen, waarvan de overige 90 procent in bezit blijft van France Telecom.
Analisten vinden echter, dat Wanadoo pas een succes is, als het zijn Europese expansieplannen heeft gerealiseerd. De laatste beursintroductie in ons land vond afgelopen april plaats door Newconomy na het beursechec van World Online in februari. Tot nu toe zijn de beursgangen van KPN Mobile en Chello uitgesteld tot volgend jaar of nog later.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-20T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.