Cijfers EMC bewijzen sterke marktpositie

De leverancier van opslagsystemen EMC heeft over het afgelopen kwartaal een sterke stijging in de resultaten laten zien.

De nettowinst steeg met 50 procent naar 429 miljoen dollar, terwijl de omzet met 30 procent toenam naar 2,15 miljard dollar. Volgens analisten profiteert EMC van een combinatie van een tweetal factoren, namelijk dat de markt voor opslag van gegevens steeds sterker groeit en belangrijker wordt voor ondernemingen, en dat EMC daarin met zijn systemen een duidelijke marktleiderspositie inneemt.
Het belang van de grootschalige high-end opslagsystemen komt terug in de cijfers. Daar groeide de omzet van EMC met maar liefst 96 procent. Daar staat tegenover dat de midrange systemen, ontwikkeld door Data General, een aanzienlijk terughoudender groei laten zien van 30 procent.
EMC verwacht niet dat het op korte termijn veel van zijn marktaandeel zal kwijtraken in de groeiende markt voor opslagproducten, alhoewel het wel signaleert dat concurrenten als IBM en HP hun uiterste best doen terrein te veroveren. Op de langere termijn zou de positie van EMC bedreigd kunnen worden door de voorspelde ontwikkeling dat veel bedrijven hun opslag 'in huis' overzetten in data-opslag die 'buitenshuis' bereikbaar is via Internet. Maar het concern reageert vooralsnog zonder zorgen op deze ontwikkelingen en verklaart bovendien klaar te zijn voor data-opslag via het web.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.