CA onderschrijft slechte resultaten

Computer Associates, nummer drie achter Microsoft en Oracle, kampt met aanzienlijk meer tegenwind dan zijn concurrenten.

Het bedrijf zag zijn eerdere winstwaarschuwing bevestigd en moet over het eerste kwartaal genoegen nemen met 0,14 dollarcent per aandeel, tegen 0,49 dollarcent per aandeel over hetzelfde kwartaal vorig jaar.
De omzet kelderde drastisch van 272 miljoen dollar in het eerste kwartaal 1999 naar 84 miljoen dollar over dit kwartaal. CEO Sanjay Kumar restte niets anders dan het verlies toe te geven. "Dit kwartaal hebben we absoluut verknoeid, daarvoor beiden we onze excuses aan." Het gebeurt niet vaak dat een onderneming op een dergelijke wijze het boetekleed aantrekt.
CA wijt een belangrijk deel van de malaise ook aan de tegenvallende verkopen van IBM's 390 mainframes, de systemen waar met name Computer Associates als specialist in software voor grote bedrijven en organisaties de software voor levert. De verkoop van de IBM-mainframelijn viel 10 procent terug vergeleken met eerdere jaren.
Volgens Kumar zal een van de maatregelen van CA nu zijn dat het zijn software voor dit soort grote systemen voortaan apart verkoopt, in plaats van in een contract met een specifieke leverancier, zoals IBM.
Over de toekomst is CA een stuk optimistischer. Het softwareconcern verwacht een stijging van 10 procent over het huidige kwartaal en denkt over het derde en vierde kwartaal weer groeicijfers te kunnen realiseren van die boven de 10 procent liggen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.