Resultaten Unisys vallen behoorlijk tegen

Unisys heeft in het tweede kwartaal een netto winst behaald van 56,3 miljoen dollar, een halvering van het resultaat over dezelfde periode vorig jaar.

Bovendien reserveerde Unisys in het afgesloten kwartaal bijna 20 miljoen dollar voor de aflossing van schulden. De omzet van het bedrijf liep met 16 procent terug tot 1,6 miljard dollar. Een klein gedeelte, 3 procent van het omzetverlies, valt toe te schrijven aan wisselkoersverschillen.
Volgens topman Lawrence Weinbach blijft ondanks de tegenvallende resultaten van zijn bedrijf de interesse voor de diensten van Unisys en voor nieuwe producten groot. Met name de nieuwe CMP-servers verkochten goed. "Maar het kost langer dan gedacht om de sterke interesse te vertalen in extra werk. Dit omdat klanten hun aankoopbeslissingen uitstellen vanwege ingewikkelde scenario's voor de ontwikkeling van e-handel." Enkele grote contracten die Unisys dacht af te sluiten, zijn uitgesteld naar later in het jaar.
Unisys boekte omzetgroei in Japan en Brazilië, maar deze woog niet op tegen de omzetdaling elders. Tegenover een groei van de omzet van de divisieTechnology van meer dan 10 procent, stond een groter verlies van de takServices. Dit leidt daar tot onderbezetting en teruglopende marges: de bruto marge liep terug naar 30,1 procent, de marge op het resultaat tot 5 procent.
Belangrijk voor Unisys in de afgelopen maanden noemde Weinbach de aangegane samenwerkingsverbanden met Siebel, Intership en ICG Commerce. Ook de presentatie van de ES7000-server was een hoogtepunt. "We verwachten vooral in het vierde kwartaal en later veel van deze servers af te zetten." Over het lopende kwartaal was Weinbach voorzichtig. Met name vanwege het uitstel van een aantal contracten naar het vierde kwartaal, rekent Unisys opnieuw op een omzetdaling ten opzichte van vorig jaar en een winstdaling vergeleken met het afgesloten tweede kwartaal. Al ziet de topman veel kansen in de opkomende e-handel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.