Brink: geen plaats voor WOL op de beurs

World Online heeft met de huidige lage beurskoers weinig te zoeken op de Amsterdamse effectenbeurs, aldus voormalig topvrouw Nina Brink in een interview met Business Nieuws Radio.

"Als je minder hoog bent gewaardeerd dan je concurrenten, ben je finished." Het aandeel WOL schommelt nu rond de vijftien euro. Volgens Brink is dat eigenlijk niet eens zo'n slechte waardering voor haar bedrijf, maar biedt de keurskoers geen mogelijkheden om overnames met eigen aandelen te financieren en dat is de wijze waarop Internetbedrijven kunnen groeien. Volgens Brink is de koersval van World Online vooral te wijten aan de marktomstandigheden. Ze verwijst daarbij naar bedrijven als het Spaanse Terra Networks, dochter van Telefónica, dat tevens enkele tientallen procenten van zijn beurswaarde heeft verloren.
Volgens oud-minister Ruding heeft de affaire rond World Online de reputatie van de begeleidende bank ABN Amro en de Amsterdamse effectenbeurs ernstig geschaad. Ruding deed zijn uitspraken in het programma Buitenhof. Ruding noemde het een foute zaak dat Brink kort voor de beursintroductie van WOL een belangrijk deel van haar eigen aandelen van de hand deed, zonder dat dit voor iedereen duidelijk was. Volgens Brink heeft geen enkele bankier haar ooit gewaarschuwd dat de verkoop van eigen aandelen vlak voor de beursgang een slechte indruk zou maken op de beleggers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable