Texas Instruments boekt wisselend resultaat

Chipproducent Texas Instruments zag in het tweede kwartaal de verkoop van digitale signaalprocessoren (dsp) fors stijgen, maar verkocht veel minder hdd's.

Dat laatste wierp enigszins een schaduw over de in het algemeen toch positieve cijfers van het concern. Waar de verkoop van dsp's steeg met 40 procent ten opzichte van het tweede kwartaal 1999, nam de verkoop van hdd's (hard disk drives) juist met 40 procent af.
Het management van TI verwacht overigens dat de verkoop van hdd's in de volgende kwartalen weer zal aantrekken, maar geeft niet duidelijk aan waarop het die verwachting baseert. Overigens gelden de hdd's bij Texas Instruments nu niet direct als kernactiviteit. De onderneming uit Dallas is vooral sterk op het terrein van de chipproductie. TI is druk bezig met de realisatie van een uitbreiding van de productiecapaciteit voor analoge chips, die worden beschouwd als het meest winstgevende product. Het bedrijf is wereldmarktleider op het gebied van analoge chips,spanning logic chips, microprocessoren en microcontrollers. Wat betreft de dsp's heeft het Texaanse bedrijf inmiddels zo'n beetje de halve wereldmarkt in handen. Die dsp's worden vooral verkocht aan de makers van mobiele telefoons.
De totale omzet van TI in het tweede kwartaal bedroeg ruim 2,8 miljard dollar, ofwel 19 procent meer dan de bijna 2,4 miljard in het tweede kwartaal van 1999. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2000 is sprake van een stijging van 7 procent. De omzet in het marktsegment halfgeleiders bedroeg ruim 2,4 miljard dollar, 22 procent meer dan een jaar eerder en 6 procent meer dan in het eerste kwartaal. De winst pro forma bedroeg in het voorbije kwartaal 648 miljoen dollar. Vergeleken met een jaar eerder is dat een toename van 25 procent en ten opzichte van het eerste kwartaal 2000 een stijging van 13 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.