BMC kampt met verval in resultaten

Het Amerikaanse BMC Software kan niet overgelukkig zijn met de jongste kwartaalcijfers: zowel omzet als winst daalden vergeleken met dezelfde periode vorige jaar.

De omzet bedroeg 372,7 miljoen dollar, een terugval van ruim 25 miljoen dollar vergeleken met dezelfde periode vorige jaar. De winst viel met 53 procent terug naar 49,9 miljoen dollar. De top van BMC Software onderkent de tegenvallende resultaten en wijt deze met name aan het feit dat onafhankelijke softwareproducenten die voornamelijk voor de mainframesector werken een moeilijke tijd doormaken. Desondanks zegt topman Max Watson te blijven vertrouwen op zijn solide financiële basis en het feit dat zijn bedrijf 'de beste mensen en oplossingen in huis heeft'.
BMC heeft zijn negatieve resultaten vooral te wijten aan de terugval aan inkomsten uit wereldwijde licenties voor zijn producten met 18 procent. In de Verenigde Staten daalde dit percentage zelfs met 23. Daar staat tegenover dat BMC's activiteiten op het gebied van onderhoud en professionele diensten met respectievelijk 12 en 94 procent zijn toegenomen. Deze activiteiten kunnen echter het verlies uit BMC's hoofdactiviteit bij lange na nog niet goed maken. BMC noteerde over 1999 een totale omzet van 1,7 miljard dollar. Het is de vraag of het deze omzet ook over het komende jaar weer te realiseren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.