Kwartaalcijfers Verisign gunstig dankzij NSI

De overname van NSI heeft Verisign, gespecialiseerd in Internet-beveiliging, elektronische betalingen en domeinnamen, geen windeieren gelegd.

In het tweede kwartaal noteert Verisign een nettowinst van 10,3 miljoen dollar, tegenover een verlies van 152 duizend dollar in het tweede kwartaal van 1999. Hoewel NSI (Network Solutions Incorporated) slechts voor 22 dagen 'meetelt' in dat kwartaal, is dit bedrijf verantwoordelijk voor bijna tweederde van die winst. Zonder de NSI-cijfers zou Verisigns kwartaalwinst 'slechts' 3,5 miljoen dollar bedragen. Verisign betaalde ongeveer 21 miljard dollar in aandelen voor de overname van NSI.
Ook al is NSI sinds bijna een jaar haar monopoliepositie kwijt op het terrein van de domeinnaamregistratie, ze geldt nog steeds als de absolute marktleider. Wel lijkt die positie langzaam maar zeker zwakker te worden. Waar in de totale registratiemarkt op het gebied van nieuwe domeinnamen een toename werd genoteerd van 11 procent, bedroeg die stijging bij NSI slechts 5 procent. In het tweede kwartaal registreerde NSI 2,1 miljoen nieuwe domeinnamen. Omdat in de totale sector 5,6 miljoen nieuwe namen werden genoteerd, komt het marktaandeel onder de nieuwe afnemers van NSI uit op 37,5 procent. Dat is iets minder dan in het eerste kwartaal.
De registratie van domeinnamen moet jaarlijks worden vernieuwd. NSI 'bezit' nog altijd het leeuwendeel van de geregistreerde namen (11,8 miljoen van de 19 miljoen). De domeinnaamregistratie zal daarom nog gegarandeerd geld opleveren voor een langere periode.
Overigens hebben ook Verisigns andere activiteiten blijkbaar hun dieptepunt achter de rug. Dat blijkt uit het feit dat de onderneming ook zonder de NSI-resultaten in de zwarte cijfers is teruggekeerd. De digitale certificatie-activiteiten waren goed voor een omzetgroei van 137 procent. De betalingsdiensten boekten een toename in het aantal klanten van 64 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-31T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.