CSC noteert solide kwartaalresultaten

Het Amerikaanse Computer Sciences kan tevreden terugblikken op het eerste kwartaal. De omzet steeg 11 procent naar 2,46 miljard dollar.

De netto winst nam toe met 13,5 procent, en kwam uit op 96 miljoen dollar. Belangrijkste motor voor CSC's groeicijfers waren de solide uitbestedingsactiviteiten in de Aziatische en Amerikaanse overheidssectoren. Daarnaast profiteert het concern van de aantrekkende vraag bij bedrijven naar applicaties na de millennium-overgang. Daardoor deden de consultancy- en systeemintregatie-poot goede zaken. Ook de activiteiten in de bank- en verzekeringswereld droegen bij aan het goede resultaat. Topman Honeycutt constateert daarnaast dat zijn bedrijf in de 'nieuwe markten', zoals e-zakendoen, steeds betere prestaties levert. Het concern verwacht daar over dit jaar ruim 1 miljard dollar mee te kunnen verdienen en denkt over de komende jaren volop mee te kunnen profiteren van de snel groeiende markt voor e-zakendoen-toepassingen, die volgens marktonderzoeksbureau IDC in 2003 zal zijn uitgegroeid naar een omvang van 600 miljard dollar.
CSC profiteert inmiddels volop van de deals die het eerder met onder andere telecomgigant AT&T heeft gesloten op het gebied van applicatie-ontwikkeling en -onderhoud. Met deze samenwerking is een bedrag gemoeid van 1 miljard dollar. Daarnaast strijkt CSC nog eens 600 miljoen dollar op dankzij een deal met het Amerikaanse leger voor de ondersteuning van het Aviation and Missile Command.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.