Storagetek realiseert bescheiden winst

Na eerdere negatieve resultaten, koerst Storagetek weer op winst. Het noteerde over het tweede kwartaal een netto winst van 0,7 miljoen dollar.

De omzet van het Amerikaanse in data-opslag gespecialiseerde bedrijf bedroeg 512,5 miljoen dollar. Volgens topman Patrick Martin heeft Storagetek zijn positieve resultaten te danken aan een combinatie van een grotere afzet van verbeterde producten en het in de hand houden van de operationele kosten. Tijdens zijn korte tijd als ceo heeft Martin onder andere gezorgd voor een effectieve verkoopafdeling, waardoor de contacten richting klanten zijn geïntensiveerd.
Storagetek scoort onder andere goed met zijn 9840 tape drive en de Virtual Storage Manager. De nieuwste versie van de Shared Virtual Array, de SVA 9500, neemt het grootste deel van de verkoop van de diskdrives voor zijn rekening. Storagetek start in het najaar met de verkoop van zijn nieuwe generatie san-producten.
Volgens de financiële man, Robert Kocol, is het bedrijf hard op weg om over dit jaar 100 miljoen dollar te besparen op de operationele kosten. Volgens Kocol zal Storagetek ook de komende jaren blijven streven naar het verder terugdringen van die kosten, om zodoende het netto resultaat nog meer verder te verbeteren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra