Nasdaq weer omlaag door winstnemingen

Dinsdagavond sloot de Nasdaq 2,2 procent lager op 3685,51 punten. De Dow klom echter 0,8 procent naar 10.606,95 punten.

Een Newyorkse analist weet de tech-val aan beleggers die hun tech-aandelen massaal weer in de verkoop deden na gunstige kwartaalcijfers. De Amerikanen hebben niet veel spaarcenten meer over en proberen hun aandelenportefeuille te redden. Daarnaast is het een teken, dat de Amerikaanse economie aan het afzwakken is. En dat is ook de bedoeling van Fed-voorzitter Greenspan, die wellicht weer een renteverhoging in petto heeft eind deze maand. De Napm-index van Amerikaanse inkoopmanagers bleef voor de maand juli onveranderd op 51,8 procent staan, terwijl nieuwe orders onder de 50 procent zakten, vergeleken met 50,6 procent in de maand juni.
De grootste zakkers waren Internet-investeerder Cgmi, AMD en Dell Computer met respectievelijk 9, 6,9 en 5,4 procent in de min. Chipbakker Intel, die gisteren Trillium Digital Systems kocht voor 300 miljoen dollar in contanten en aandelen, moest 3,2 procent terug. Cisco Systems gaat mobiele softwarespecialist Ipmobile overnemen voor 245 miljoen dollar in aandelen om de derde generatie mobiele draadloze infrastructuur op te zetten. Het aandeel Cisco moest 3,4 procent prijsgeven. Hewlett-Packard, IBM en Microsoft moesten respectievelijk 1,4, 1,7, en 1,9 procent omlaag.
Er waren ook stijgers. AT&T steeg 2,8 procent. AT&T-Dochter Liberty Media gaat voor 190 miljoen dollar deelnemen in Priceline dat op zijn beurt weer 6 procent steeg. Amazon ging ook iets omhoog. Morgen worden in de VS deleading indicators gepresenteerd, en dat kan richting geven aan de beursstemming.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.