Perot Systems noteert minder winst en omzet

Perot Systems noteerde het afgelopen kwartaal minder omzet en winst vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, ondanks de fraaie contractenportefeuille.

Perot Systems, het IT-kindje van Ross Perot, vormt samen met KPN Telecom een onderneming die zich zal bezighouden met de ontwikkeling van b2b- en b2c-applicaties (business-to-business en -consumer) voor telecombedrijven die gebruik maken van Internet, draadloze telefonie en callcenter technologie.
Perot verwacht dat het contract het bedrijf de komende vijf jaar 300 miljoen dollar zal opleveren. Dit betekent wederom en mooie bijdrage aan de contractenportefeuille van Perot, die het bedrijf de afgelopen vier kwartalen 1,4 miljard dollar opleverde. Over de eerste zes maanden van dit jaar haalde Perot via gezamenlijke initiatieven met andere bedrijven, al 575 miljoen dollar binnen.
Dat was echter niet genoeg om te komen tot een verbetering van de bedrijfsresultaten. Over het tweede kwartaal van dit jaar noteerde Perot een terugval in de omzet met 5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar naar 268,5 miljoen dollar. Ook de netto winst kreeg een tik. Hier scoorde Perot 22 procent minder: van 13,1 miljoen dollar dit kwartaal naar 16,9 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Volgens topman Ross Perot is er bij dit financiële plaatje sprake van een tijdelijke interruptie. Volgens hem tonen de toenemende opbrengsten uit 'contracts' aan dat Perot Systems de juiste koers vaart en verdere groei kan verwachten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.