Tech-sector zet Wall Street in de lift

Maandagavond is de Nasdaq 2 procent hoger gesloten op 3862,98 punten. De Dow sloot 0,9 procent hoger op 10.867,01 punten.

Beide indexen werden ondersteund door techfondsen. Cisco Systems en Dell Computer stegen op de Nasdaq vlak voor de presentatie van hun kwartaalcijfers dinsdagmiddag. Hewlett-Packard en IBM leidden de Dow omhoog met respectievelijk 3,19 en 0,38 procent. Chipbakkers Intel en AMD dikten iets aan, maar Kulicke & Soffa bleef zakken na de winstwaarschuwing afgelopen week.
Microsoft won 1,27 procent, omdat het een alliantie met online boekhuis Barnes & Nobles aangaat. De laatste steeg maar liefst 38,3 procent. Andere hoogvliegers waren Applied Materials, dat later deze week met kwartaalcijfers komt, Sun Microsystems, Honeywell, JDS Uniphase en Texas Instruments.
Een analist verklaarde deze stemming met de stelling dat beleggers erachter komen dat de tech-sector gezien de hoge groeipercentages en aantrekkelijke waardeniveaus een redelijke parkeerplaats is voor hun geld. De klad zat duidelijk in de online veilinghuizen. Ebay, Etoys en Quokka Sports lieten na verlaagde adviezen iets liggen. Dat gold niet voor i2 Technologies, dat stevig klom. Het bedrijf gaat samenwerken met onder meer Citigroup om het betalen via Internet te vereenvoudigen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-08T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.