Versatel verdubbelt halfjaar-verlies

Telecombedrijf Versatel maakt een verlies over het eerste halfjaar bekend van ruim 200 miljoen gulden, het dubbele van een jaar eerder.

Toch claimt de onderneming dat ze keurig op schema ligt. In 2002 zal Versatel quitte spelen, zo verklaarde cfo (chief financial officer) Ray Raithatha gisteren tegenover hetFinancieel Dagblad na bekendmaking van de financiële resultaten. Versatel is een van de deelnemers in de aanbieder van 'gratis' Internet Zonnet.
Het concern greep op de onlangs gehouden Umts-veiling naast een van de vier frequenties voor mobiel Internet. Het bedrijf werd naar eigen zeggen onder grote druk gezet door Telfort om af te haken. Volgens Telfort deed Versatel niet serieus mee aan de veiling omdat het geen grote kapitaalverschaffer achter zich had staan, meer dreef het alleen maar de prijzen op. Raithatha ontkent dat opnieuw en benadrukt dat een Umts-frequentie van groot belang is voor zijn bedrijf. Versatel wil volgens hem serieus meedoen op de binnenkort te houden Umts-veiling in België.
Volgens Raithatha behoort een beursgang van Versapoint, eenjoint venture voor breedband Internet-diensten, tot de mogelijkheden. Op dit moment is volgens hem een beursgang nog te riskant. Hetzelfde geldt voor Internet-dochter Zonnet. "Wanneer de beursgangen plaatsvinden - daarover kan ik nu nog niets zeggen. Dat hangt dus af van de markt", aldus Raithatha.
De topman onderschrijft de ramingen van veel analisten dat Versatel over twee jaar quitte moet kunnen spelen. De omzet van het bedrijf is het afgelopen halfjaar verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar tot 47 miljoen euro. Het bedrijf investeert momenteel veel in een nieuwe glasvezelkabel-infrastructuur en huurt in de tussentijd capaciteit van andere maatschappijen. Pas wanneer Versatel het dataverkeer over het eigen netwerk kan afwikkelen, verwacht het winst te gaan maken. De onderneming ziet het klantenbestand groeien. In het eerste kwartaal had ze 38.000 zakelijke klanten. In het tweede kwartaal waren dat er 4.500 meer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.