Tech-winstnemingen laten Nasdaq zakken

Ondanks de goede productiviteitscijfers zakte de Nasdaq 0,4 procent tot 3858,55 punten. De Dow deed het met een plus van 1 procent tot 10.976,89 punten beter.

Grootste oorzaak van de dalende Nasdaq waren de winstnemingen van Cisco Systems vóór publicatie van de beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het fonds liet dan ook iets liggen. Dell en Applied Materials, die eind deze week met kwartaalcijfers komen, moesten ook iets terug. Telecom-aanbieder Verizon zakte nadat het bekendmaakte 800 miljoen dollar te willen betalen voor een meerderheidsaandeel in DSL-leverancier Northpoint Communications. De laatste moest iets terug.
Nokia steeg iets, na de aankondiging dat het voor 220 miljoen dollar in aandelen Discoverycom heeft overgenomen. Ericsson lifte iets mee naar boven. Motorola liet iets liggen. AT&T moest 2,66 procent terug, evenals Worldcom en Sprint. SBC Communications verloor 4,2 procent. Grootste stijger was Microsoft dat maar liefst 5,89 procent aandikte. Vergeleken met januari heeft het fonds 34 procent van zijn waarde verloren. IBM mocht 2,26 procent bijschrijven, maar Intel moest 2,09 procent terug. Na de beursgang van AOL Latin America steeg deze AOL-dochter iets.
Vrijdag komen de macro-economische cijfers over detailhandelsverkoop en de producentenprijsindex over de maand juli. De koers van de euro versus de dollar zakte iets tot 0,90 cent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.