Nasdaq klimt na goede Cisco-resultaten

Woensdagavond sloot de Nasdaq 0,1 procent hoger op 3853,50 punten. De Dow liet 0,6 procent liggen op 10.905,83 punten.

De grootste reden voor de Nasdaq-stijging was Cisco Systems, dat eerder deze week kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Cisco zelf steeg 3,5 procent, gevolgd door Lucent Technologies, Ciena en Juniper Networks. Analisten blijven voorzichtig, want als de stijging hangt op slechts één fonds, dan kan de zaak zo weer inklappen.
In de kijker stonden Phone.com en Software.com, die gaan fuseren. Het zou hierbij gaan om aandelenruil ter waarde van 6,4 miljard dollar. Software.com en Phone.com werden respectievelijk 32,2 en 17 procent duurder. De chipmarkt trok duidelijk aan. De Philadelphia Semiconductor Index steeg 1,4 procent. Intel dikte 3,1 procent aan en Kulicke & Soffa Industries zat voor het eerst sinds zijn winstwaarschuwing in de lift. Applied Materials steeg 2,2 procent. Nabeurs maakte het bedrijf zijn 604 miljoen dollar nettowinst over het derde kwartaalcijfers bekend. National Semiconductor steeg 6 procent.
Dalers waren er onder de Internet-bedrijven, waaronder Ariba, Commerceone, Internet Capital Group en Scient, dat 10 procent liet liggen.
Macro-economisch gezien kwam de Fed met het fameuze Beige Boek. Dit rapport geeft de huidige stand van de economie in de VS van kust tot kust weer. Analisten maakten hieruit op dat de Fed voorlopig niet met renteverhogingen meer komt, nu de Amerikaanse economie voldoende lijkt afgekoeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-10T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.