CSC ontslaat ter voorbereiding op overname

Computer Sciences Corporation (CSC) voert een totaal van vijfduizend ontslagen door om zich rijp te maken voor een overname. Het merendeel van de ontslagen vindt plaats in Europa.

CSC voert 4300 ontslagen door in boekjaar 2007 (dat afgelopen zaterdag is begonnen) en de resterende 700 het (boek)jaar erop. De dienstverlener heeft in totaal zo'n 80.000 werknemers. De nu aangekondigde ontslagen maken deel uit van een reorganisatie die een besparing van 450 miljoen dollar moet opleveren.

De directie van CSC heeft investeringsbank Goldman Sachs in de arm genomen als financieel adviseur om de eigen verkoop te begeleiden. Recent was er interesse voor het inlijven van CSC, onder meer vanuit investeerder Blackstone Group en ict-leverancier HP. Laatstgenoemde heeft eerder al de consultingtak van PricewaterhouseCoopers (PWC) willen inlijven, maar is daar niet in geslaagd. Later heeft IBM die divisie - voor een aanmerkelijk lager bedrag - overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-05T14:37:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.