Applied Materials vaart wel bij chipvraag

Producent van halfgeleiderapparatuur Applied Materials heeft over het derde kwartaal 604 miljoen dollar ofwel 0,70 dollar per aandeel nettowinst gemaakt.

Dat is een stijging van 136 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg 83 procent tot 2,73 miljard dollar. De orderportefeuille is goed gevuld en vertegenwoordigt een waarde van 3,28 miljard dollar. Daarvan komt 30 procent uit de VS, 24 procent uit Japan en 15 procent uit Taiwan. Tsmc, waarin Philips een minderheidsaandeel heeft, is een grote klant van Applied Materials. Ceo James Morgan zei: "Onze recordwinst komt voort uit de investeringen van onze klanten in uitgebreide capaciteit om aan de grote vraag naar krachtiger chips te voldoen."
Tijdens het afgelopen kwartaal introduceerde Applied Materials nieuwe 300 mmsilicon wafer systemen, die 80 applicaties kunnen ondersteunen. Verder waren er verhoogde investeringen in de 0,18 micron productie, waarmee meer chips op één wafer passen. "Ik denk dat Internet snel goed is voor de helft van de wereldwijde chipproductie", aldus Morgan. Voor het vierde kwartaal verwacht cfo Joseph Bronson een omzet tussen 2,85 en 2,9 miljard dollar en een winst tussen 0,73 en 0,75 dollar per aandeel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-10T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.