Newconomy zakt onder introductiekoers

Newconomy is gisteren onder zijn introductiekoers gezakt. Het aandeel sloot op 10,15 euro, 35 eurocent onder de introductiekoers van 10,50 euro.

De Internet-investeerder is enkele maanden geleden naar de beurs gegaan. Het bedrijf van Internet-goeroe Maurice de Hondt zou oorspronkelijk kort na World Online naar de beurs gaan, maar na de crash van de Internet-aanbieder liep de beursgang een paar weken vertraging op. Gewaarschuwd door het gekenterde beursklimaat voor Internet-bedrijven prijsde De Hondt de aandelen een kwart af. Mede als gevolg daarvan beleefde Newconomy een meer dan geslaagde start. De koers verdubbelde in twee weken tijd. Op het hoogtepunt eind mei noteerde het aandeel zelfs bijna 27 euro. Sindsdien is de koers echter gestaag gezakt.
Vorige week bracht het bedrijf de eerste halfjaarcijfers naar buiten. Deze lieten een operationeel verlies zien van 5,4 miljoen euro. Het bedrijf schreef desondanks zwarte cijfers via een truc die ook al bij de beursintroductie werd uitgehaald: de waardering van de Internet-bedrijven waarin Newconomy een aandeel heeft, werd verhoogd, waardoor de nodige inkomsten werden gegenereerd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.