Twijfel over tech-groei laat Nasdaq zakken

Donderdagavond sloot de Nasdaq 2,42 procent lager op 3760,41 punten. De Dow eindigde 0,03 procent hoger op 10.908,76 punten.

Beleggers hebben kennelijk continu macro-economische gegevens nodig om zeker te weten dat de Fed de rentetarieven niet zal verhogen om de markt op peil te houden, aldus een analist. Beleggers zochten duidelijk naar een richting bepalende katalysator. Die rol was even weggelegd voor Cisco en Applied Materials, maar beleggers bleven niet geïnspireerd en deden hun stukken weer van de hand. Applied Materials moest iets terug. Cisco zakte zelfs 6,5 procent. De Philadelphia Semiconductor index daalde 2,2 procent. Chipbakker Intel liet 2,46 procent liggen en AMD zakte 7,7 procent. Het chiptekort wordt nijpender, waardoor de fondsen massaal in de verkoop gaan, aldus een analist.
Opvallend was Dell Computer dat met uitstekende tweede kwartaalcijfers kwam. De PC-producent zag de nettowinst aanzwellen tot 603 miljoen dollar ofwel 0,22 cent per aandeel. De omzet steeg tot 7,67 miljard dollar. Beleggers hadden kennelijk meer omzetgroei verwacht en het fonds liet 0,9 procent liggen. Microsoft moest 2,29 procent terug. Hewlett-Packard zakte 1,7 procent. IBM steeg daarentegen 0,52 procent, nadat het een langdurige samenwerking aankondigde met Solectron. Andere stijgers waren telco AT&T met een plus van 2,28 procent, Worldcom, Veritas, World Access en Credence Systems.
Vanmiddag worden de Amerikaanse macro-economische cijfers over detailhandelsverkopen en de producentenprijzen in de maand juli bekend gemaakt. Dat zou weer wat meer richting kunnen geven aan de koersen en de beursstemming.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.