Dochter goed draaiend Overland in problemen

De Amerikaanse Tape-opslagleverancier Overland Data boekt op zich fraaie resultaten over het voorbije jaar, maar dat geldt niet voor dochter Tecmar.

Drive-producent Tecmar Technologies werd in januari door Overland gekocht. Deze overname blijkt nu vrij zwaar te drukken op het resultaat van de onderneming. Niet alleen noteert Tecmar verlies, ook de kosten die Overland moest maken voor de discontinuering van Tecmars Ditto-productlijn hebben een negatieve invloed op de jaarcijfers.
Overland boekt over het voorbije fiscale jaar, afgesloten op 30 juni, een nettowinst van 2,1 miljoen dollar, bij een omzet die met 33 procent steeg tot 123 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst van Overland nog 4 miljoen dollar. De topproducten van Overland doen het zeer goed in de markt. In dat segment was sprake van een gezonde groei. De negatieve resultaten van Tecmar, dat aan de onderkant van de markt opereert, doen die groei echter weer teniet. Overland heeft al enkele drastische stappen aangekondigd om dat probleem aan te pakken.
De eerste stap, het stoppen van de Ditto-productlijn, is inmiddels gezet. Verder wil Overland de kosten terugdringen door te snijden in de productiefaciliteit van Tecmar in Colorado en tegelijk de eigen fabriek in San Diego uit te breiden. Een dergelijke herstructurering zal in eerste instantie nog geld kosten, zo waarschuwt de onderneming alvast voor tegenvallende resultaten in de komende kwartalen, maar op termijn moet het een kostenbesparing opleveren van 1,1 miljoen dollar per jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.